HU | EN | DE

Sajtóközlemény

USZT logó

Technológiai modernizáció az M+Z 2000 Kft. textilipari üzemében az Új Széchenyi Terv keretében

2012.03.30.

Lezárultak az M+Z 2000 Kft. textilipari üzemében a technológiai fejlesztési munkálatok.
Az Új Széchenyi Terv keretében befejeződtek az M+Z 2000 Kft. textilipari üzemében a technológiai fejlesztés munkálatai.
A beruházás elszámolható összköltsége 49.040.000 Ft, a megítélt támogatás mértéke a projekt elszámolható összköltségének 40%-a, azaz 19.616.000 Ft.

A vállalkozás a beruházás keretében olyan magas innovációjú textilipari berendezések megvásárlását tűzte ki céljául, mellyel a textilipari üzem termelő tevékenysége a leghatékonyabban, az eddigieknél nagyobb volumenben végezhető, a termelési folyamatok használatuk által felgyorsíthatóak, továbbá az energiafelhasználás a legmagasabb fokon racionalizálható.

A pályázat keretében beszerzésre került 1 db tasakgyártó gép, 1 db steppelőgép, varrathegesztő gépek, gyorsvarrógépek, valamint az üzem informatikai infrastrukturális hátterét kiszolgáló hardver és szoftver kerültek beszerzésre. A pályázati támogatás bevonásával megvalósult technológiai fejlesztés által egy teljesen új, a jelenkor kihívásainak megfelelő új textilipari feldolgozási környezet megteremtése vált valóra.

Az újonnan beszerzett gyorsvarrógépek, steppelőgép és varrathegesztő gépek által a termelési volumen nagymértékben növelhető, az energiahatékonyság vállalati szinten jelentős mértékben javítható, a tasakgyártó gép használatával pedig a késztermékek csomagolása a megrendelői igényeket maximálisan kielégítő módon megoldható. A beszerzett textilipari gépek rugalmasan alkalmazkodnak a különféle vastagságú anyagokhoz, szép varratképet, egyenletes minőséget produkálnak, alacsony zajkibocsátásúak, energiatakarékosak. A megvásárolt informatikai eszközök elsősorban a cég gyártás-előkészítési (szériázó-modellező) és adminisztratív tevékenységének informatikai hátterének megerősítését szolgálják.

Letölthető dokumentum

sajtóközlemény

impresszum | adatvédelem | oldaltérkép
Valid XHTML 1.0 Strict | készítette  HonlapSzalon